Robinson Point
Singapore, 1997
Architectural

Robinson Point consists of two retail spaces at 1st Storey level, beneath a podium carpark of 5-Storeys. The remaining 15-Storeys form a column free rental space with a typical central core (housing staircases, passenger and service lifts, toilets, and service shafts). This provided a column free outer zone to maximize tenancy flexibility, resulting in a highly efficient and economical space for the building owner.

The tower design (from the 6th to the 21stStorey) utilizes a symmetrical perimeter plan with all four elevations consisting of central curtain walling strips of double glazed, low emission glass to reduce direct solar heat gain. The silicon sealant on the horizontal joints, and stainless steel channels on the vertical joints, emphasize the verticality of the central façade.