AWP Jakarta Charity Initiative 2022

June 23, 2022
« of 4 »

Love Orphanage (Panti Asuhan Karena Kasih) is an orphanage established with the aim of improving the welfare of children through education and social activities. This orphanage is located in Sunter, North Jakarta and was established in 1993. The children in this orphanage are of various ages, from 4 to 23 years. Children’s activities are filled with non-formal education PKBM (Center for Community Learning Activities) held in the orphanage and religious education such as worship. PKBM is non-formal education which is equivalent to formal education in schools. The caretakers of the orphanage hope that the children can become successful, and skilled, and will be able to contribute to society. For operational costs, Because of Love Orphanage relies on donations from the general public.

For this year’s charity initiative, we nominate this orphanage because it is a small size orphanage that still needs help and is solely dependent on donation. Some of the children are orphans, some still have their mothers but could not afford to raise them, and some are results of unwanted pregnancies. Despite those conditions, Pak Yunus & Bu Rebecca, the “parents” of this orphanage, showed genuine love to these children and care for them as their own. The children are homeschooled and will be able to obtain high school diploma should they want to pursue a university degree. Those that do not want to study further will be able to apply for a job since they are trained with the vocational school curriculum.

CHONGQING SHOW UNITS TAKE SHAPE

May 26, 2022
 

AWP were commissioned to design a total of 8 Nos. Show units varying in size from 77 -97 sqm for a prestigious development site in central Chongqing. The first two of these show units are now under construction and due for completion in August 2021

AWP’s design approach was to create large open plan living / dining / kitchen spaces and define the the various activity areas through raising the floor or lowering the ceiling. This is achievable because of the enhanced 3.9m floor to ceiling height within the space. The areas created by these changes in level then become concealed storage spaces, either beneath the raised floor or within the ceiling void

Within certain bedrooms, or above study areas, this increased volume allows for the creation of sleeping mezzanine, as either guest accommodation or as additional functional space for the occupants

Completion of Tong Hu DC

May 26, 2022

« of 10 »

AWP just completed a Data Centre in Huizhou, China. We were awarded the specialist Architecture consultancy and full Interior design scopes by one of our long-standing supportive client. Initial design commenced just before covid happened and we managed to complete the entire build process throughout the pandemic. That’s a true testament to the commitment, teamwork and collaborative nature between all the consultants and our client. The team managed to retain the original design intent throughout the entire construction process producing the envisaged result. The completed building shall continue to play a pivotal role in fulfilling the client’s investment and operational agenda.

This is another completed regional DC in our firm’s growing Industrial Science and Technology portfolio! Well done to the entire team & not forgetting our ever-supportive client!

INDOKEPPEL DATA CENTRE,INDONESIA

February 28, 2022

« of 4 »

AWP is proud to have assisted Keppel Data Centres and Salim Group as both Architectural and Interior Design Consultants for the IndoKeppel Data Centre in Indonesia.

AWP’s Interior Design Concept is based on the theme of ‘Space and Technology. The 1900 sqm space over 2 levels comprises a double height reception lobby over which is suspended a marketing pod/discussion room, conference room, meeting rooms, open plan office, Network Operations Centre (NOC), a viewing gallery overlooking the Technical Space and staff breakout spaces including toilets, prayer rooms and ablutions facilities. The overriding colour palette is a contrast between dark and light, with an aqua-marine LED light strip used as a continuous feature. The carpets are linear in design whilst walls are clad in dark grey or white laminate, or a concrete grey textured coating. The offices, meeting rooms and NOC have a distinctly ‘high tech’ theme, with expressed use of linear lighting, ‘celebrated’ monitors and screens and a ‘spaceship-like interior concept, whilst metallic screens in the toilets and prayer rooms take cues from the local culture.

Linkedin Article

FIRST PHASE OF SINGAPORE’S ROUND ISLAND ROUTE OPENS

January 22, 2022

Dakota One Launch

August 19, 2020